Helene

UPGRADE ISSUES ID'D

49 posts in this topic

We're going to have a software upgrade in the next week or two. The process is that I request an upgrade, and then I'm told when it's over. It could be a few hours or a twenty minutes from my request, depending on the work load of the production support teams.

As always, any posts that are made from the time the upgrade starts until it is over could be lost. I'll post to this thread as soon as I make the request, so that you'll have fair warning.

Share this post


Link to post

Thanks for the heads-up, but even more thanks for the work you do to keep the playground open!

Share this post


Link to post

I'm about to request the upgrade; our request will be added to the queue. It's possible that anything posted between the start and finish will be lost.

The board may look different in places and function differently for a while until we identify all of the changes and make modifications.

Share this post


Link to post

Please let me know if anything is broken or looks funnier than usual.

Share this post


Link to post

Many thanks to innopac for noticing that the Poster Name column in the "View New Content" results is displaying as the string "Array" instead of the poster name. I just filed a support ticket (and I hope it's not something one of the old mods I did broke).

Share this post


Link to post

This one is very important -- the quote function is not working properly.

There's a new feature in which when you are in "BBCode Mode" -- i.e., you can see and use all of the controls, like the "Bold" button -- if you quote, in the new post, the quote box appears formatted. This allows you to edit without accidentally deleting the "

]" and "
' formatting, which is great.

The problem is, when you save, the only thing that's saved is this:

or

and the text in the quote box appears below outside the quote box, as if it's part of the new post.

The only thing we can do until this is resolved is to put a divider between what is being quoted and the response:

This is the post quote, this is the post quote, this is the post quote

This is the post quote, this is the post quote, this is the post quote

------------- (or ********************* or //////////////////////////)

This is the response, this is the response, this is the response

This is the response, this is the response, this is the response

Share this post


Link to post

Both of these issues are my fault: they are from changes I made in versions prior to the upgrade. The original templates are going to be restored, and things might look a little different for a while after they are.

Share this post


Link to post

We just got an update that the link on the emails to a thread is directing to the first post in the thread, not the first unread post.

Share this post


Link to post

The only way to resolve the quote and View New Content Poster Name issues was to revert back to the original UI. As you can see, the site looks a lot different than usual.

It will take me a while to change back, since I have to reinstate each change and then test to be sure it doesn't break anything else.

Share this post


Link to post

Let us know if there's anything we can do, otherwise we will follow the popular admonition to "keep calm, and carry on."

Share this post


Link to post

It's going to take a while to get the site back to looking like itself before the upgrade.

Please expect things to be a little messy for a while.

Share this post


Link to post

You are a magician!! The new content choices on the left panel are working flowers.gif (past week, past 24 hours etc)

Share this post


Link to post

I know it still looks off: I've been focusing on some of the less immediately visible stuff. It should look better by later on Friday. I need to call it a night now, so that I don't start making sloppy mistakes.

Share this post


Link to post

It looks just a teeny bit different, but things seem to be functioning fine, and that is what matters, or? Thank you so much for all your hard work, Helene!!

clapping.gifclapping.gif

-d-

Share this post


Link to post

Hear! Hear!

i'd have to take to my bed at just the thought of having to face such daunting tasks as website upgrades! or at least like MacMillan's Juliet, back off and dance around the phial of 'upgrade' for a good while before finally taking the potion...

thanks for all the doubtlessly trying efforts in this largely thankless tasks!

Share this post


Link to post

Re: "Bits & Pieces of Balanchine" cite -- I cannot access clips---I can only access the clips on YouTube.......same with the other cites---YouTube OK but not the others.....

Share this post


Link to post

I've looked at the thread. All of the links in the thread except in two posts are YouTube videos. People have wondered why some of the videos showed up imbedded in the posts and others appear as links. The pattern seems to be that if the video URL begins with "https://", which is used for security, or if the URL is mis-formulated, it will appear as a link. If it begins with "http" or "www.youtube etc.", our software will recognize it as a media file and it will be embedded. When I fixed a link that began http://http://etc., it showed up as an embedded video after I completed the edit.

The issue with imbedded links is that it can take a while for them to appear onscreen. My connection is pretty sluggish today, and it was taking forever for half of them to load. Until they were close to completion, I could cursor over the blank space, and nothing appear. Just before the video resolve, my curse changed to show that it recognized there was something on which to click.

I'm not sure whether ad-blockers or other security software have an impact on these embedded video files.

The link in post 40 navigates to the ina.fr website. The links in post 11 navigate to the Kennedy center site.

If you can give me a post number or two from the right-hand side of the post across from the post author name, I can confirm what the video source is.

Share this post


Link to post
or at least like MacMillan's Juliet, back off and dance around the phial of 'upgrade' for a good while before finally taking the potion...

Would that be before or after a silent scream?

Share this post


Link to post

I miss the link to BT4D at the top of the page.. Will it return?

And of course, thank you for all the hard work of managing this amazing website.. flowers.gif

Share this post


Link to post

I can see the link on my iPad and Mac screens. Do you see an option called "More" with a little down arrow? If so, the link to "BT4Dancers" should be there. Sometimes it seems to be a browser issue and others it's how wide your window is.

I'm considering changing the text to "BT4D" to fit on more screens.

Share this post


Link to post

My Mac with Firefox shows it as the single drop-down under "More." Odd, because it looks like there's more than enough space for "BT4Dancers."

Share this post


Link to post

That happened to me the first night after the upgrade. Since the day after, it's been displaying as "BT4Dancers.". Weird.

Share this post


Link to post

I use Chrome on a Windows computer, I don't see a "more" option either..

Share this post


Link to post